На овогодишњем Конкурсу за најбољег афористичара на тему „Југоносталгија“ учествовало је 47 афористичара из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Црне Горе. Пред комисијом се нашло 1070 афоризама. Жири у саставу: Зоран Богдановић – председник комисије и афористичар, Љиљана Ракић – библиотекар и Јелена Танасковић – сарадник за односе са јавношћу.

Прва награда – петодневни боравак за једну особу у одмаралишту „Дунав“ на Златибору припала је Слободану М. Стефановићу из Београда.

Друга награда – продужени викенд за једну особу у студентском одмаралишту „Ратко Митровић“ на Златибору припала јеАбдурахману Халиловићу из Ријеке (Хрватска).

Трећа награда – викенд за једну особу у музеју „Старо село“ у Сирогојну припала је Василу Толевском из Скопља (Македонија).

 

Због специфичности теме, а у жељи да наградимо учеснике из свих република бивше СФРЈ награђујемо и два учесникаспецијалном захвалницом и то: Дејана Тофчевића из Подгорице ( Црна Гора) и Миладина Берића из Бања Луке (Република Српска). 

Награде ће бити уручене првог дана манифестације „Летњи улични ерски кабаре“, у Чајетини 8. августа 2014. године. У случају да награђени афористичари не буду у могућности да дођу, ваучери ће им бити достављени накнадно на кућне адресе.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s