Четврти фестивал хумора и сатире „Јужњачка утеха“ одржан је 19. септембра у Центру за културу и уметност у Алексинцу, у организацији ове установе и градске библиотеке „Вук Караџић“.

Учествовали су аутори из Београда и Алексинца – Драгутин Минић Карло, Слободан Симић, Славомир Васић, Александар Чотрић и Бојан Љубеновић.
„Радника може да отпусти свако, а пензионера само Свети Петар“, поручио је Драгутин Минић Карло.
„Ко каже да не знамо да пливамо?“, запитао је Слободан Симић, и одмах затим додао: „Буши чамац!“
Славомир Васић је на црнохуморан начин сагледао прилике у здравству: „Доктори су покушали да ме врате у живот, а вратили су ме у беду.“
Проблема исељавања Александар Чотрић је сажео у афоризам: „Две трећине младих желе да се иселе у иностранство. Једна трећина је то већ учинила.“
О овој теми је гласно размишљао и Бојан Љубеновић: „Има излаз, мајсторе! Хоћу да изађем из Србије!“
У оквиру фестивала представљене су нове књиге: „Изабране приче“ (сатиричне приче), Драгутина Минића Карла, „Трн у оку“ (сатирични афоризми), Бојана Љубеновића, „Играње главом“ (афоризми о спорту), Александра Чотрића, „Ја сам Србин, а ви како сте“ (сатирични афоризми), Славомира Васића и „Одјеци у провалији“ (антологија ерског афоризма), Слободана Симића.
unnamed (2)
Директор алексиначке библиотеке Синиша Голубовић константовао је да је „српска сатира, по броју аутора и квалитету радова, у самом баланском и европском врху, што су потврдиле и антологије српског афоризма и књиге домаћих сатиричара које су у последње две године објављене у Мађарској, Бугарској, Италији, Шпанији (на баскијском језику), Пољској, Македонији, Словенији, и Русији“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s