Фестивал сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2015“ имаће и своју београдску верзију захваљујући сарадњи Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“ и Удружења Параћинаца и пријатеља Параћина у Београду, а биће одржан у уторак 27. октобра са почетком у 19 часова у Булевару деспота Стефана 12 на осмом спрату (просторије Удружења Крагујевчана и пријатеља Крагујевца у Београду).

Жикишон 2015

У београдској верзији „Сатиричне позорнице Жикишон 2015“ биће представљени награђени радови са конкурса сатире и хумора „Живојин Павловић Жикишон 2015“, представљена књига награђених и запажених радова са претходних конкурса„Жикишон: ретроспектива 2011-2012-2013“ и приказана „Изложба о Жикишону: хумор и сатира некад – а сад?“ у електронском облику.

У другом делу овогодишње фестивалске активности „Сатиричне позорнице Жикишон“ по први пут на тлу Београда, наступиће позвани сатиричари, а коначан списак биће објављен дан пре почетка, у понедељак 26. октобра.

Представљањем Жикишонове позорнице у Београду биће заокружена животна прича Живојина Павловића Жикишона, рођеног пре 130 година, тачније 14. новембра 1885. године, који је живео и стварао како у Параћину тако и у Београду.

Завршна свечаност Фестивала сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2015“ биће одржана у петак 13. новембра у Параћину, у Галерији Културног центра, и том приликом отворена изложба оригиналних карикатура и стрипова Зорана Матића Мазоса (1960-2010), параћинског карикатуристе и сатиричара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s